AANVULLENDE MANTELZORG

HOME > ZORGVERLENING > AANVULLENDE MANTELZORG

Aanvullende mantelzorg thuis

Door de mantelzorger te ontlasten kan hij/zij de zorg langer volhouden en krijgt op deze manier wat meer tijd voor zichzelf. Dit kan incidenteel of op een vast moment in de week. Saskia Zorggroep biedt maatwerk op het gebied van gezelschap en professionele ondersteuning. Onze dienstverlening is complementair aan de reguliere (thuis) zorg en biedt betaalbare en kwalitatief hoogwaardige hulp daar waar thuiszorg en/of verpleging nog niet geïindiceerd of ontoereikend is. Een groot deel van zorgverleners is gespecialiseerd in het verlenen van zorg aan mensen met dementie. 

Wat extra aandacht in een verpleeghuis

of woon-zorgcentrum

Ook binnen verzorgings- en verpleeghuizen kan onze dienstverlening uitkomst bieden. Door beperkte budgetten kunnen de vaste medewerkers niet altijd de aandacht geven die wenselijk is. Onze zorgverleners zijn bij uitstek geschikt om voor het persoonlijk welzijn van onze clienten te zorgen. Zo zorgen zij voor persoonlijke aandacht, respectvolle en vriendelijke bejegening en een (re)activerende omgang, zodat gezondheid, vitaliteit en beweging weer voldoende aandacht krijgen. 

Zorg en begeleiding bij (beginnende) dementie

Het eigen vertrouwende huis is vaak de prettigste plek voor mensen met dementie of Alzheimer. De vaste routes in huis naar bv. de slaapkamer of keuken zijn bekend en men weet precies waar alles staat. Maar wat als de dagelijkse routine moeilijker, of soms zelfs gevaarlijk wordt?

Wij  zijn gespecialiseerd in het begeleiden van en zorgen voor mensen met dementie en Alzheimer. Wij leveren belevingsgerichte zorg en begeleiding om de dagelijkse gang van zaken thuis op orde te houden. Zo krijgt de mantelzorger wat lucht en kan zij in gesprek met een deskundige nieuwe inzichten opdoen. 

De zorgverleners van Saskia Zorggroep kunnen bijvoorbeeld helpen bij:

  • het wassen en aankleden

  • het plannen en bereiden van maaltijden

  • aanwezig zijn en helpen bij de maaltijd

  • een uitstapje maken naar bv. de markt, familie of kennissen

  • samen gezellig een terrasje pikken

  • spelletjes doen, foto's kijken/herinneringen ophalen

  • structuur/dagritme aanbrengen

  • bijdragen aan een zinvolle dagbesteding in de vorm van een wandeling, voorlezen, creatief bezig zijn of samen er op uit, behoren tot de mogelijkheden

Wilt u meer weten?


Saskia Zorggroep adviseert u graag over de mogelijkheden rondom zorg thuis, in een verpleeghuis of woon-zorgcentrum of dementiezorg. Wij bieden zorg van 2 uur aaneengesloten tot 24 uur per dag.

ONZE DIENSTEN

Kunnen uw ouders wat hulp en/of persoonlijke aandacht gebruiken?

Vraag dan een persoonlijk en vrijblijvend gesprek aan.