top of page

KLANTERVARINGEN

Mijn moeder heeft Alzheimer en wou graag zo lang mogelijk thuis wonen. In eerste instantie hebben we een van de grotere thuiszorgorganisaties ingeschakeld, maar daar werd mijn moeder erg onrustig van. Ze kreeg eenvoudigweg teveel mensen over de vloer. Ze kon door de spreekwoordelijke bomen van begeleidsters, verzorgenden, schoonmaaksters, case manager, etc. het bos niet meer zien. Dat verwarde haar enorm en het voelde niet meer als thuis door alle vreemde gezichten. De mantelzorgmakelaar raadde ons Saskia Zorggroep aan en ik kan alleen maar zeggen wat een Gouden greep! 

Bij Saskia Zorggroep kreeg mijn moeder twee vaste begeleidsters die voor haar kookten, haar wasten en haar zo liefdevol begeleidden dat het bijna familie werd. Wat een verademing. Als mantelzorger was dat voor mij ook een enorme opluchting. Ik was vaak bij mijn moeder en zelfs ik werd in de watten gelegd. Een rustpauze die ik hard nodig had! Het bijzondere van Saskia Zorggroep is dat alles bespreekbaar is. Als ik ´s avonds belde dat ik meer hulp nodig had, werd dat geregeld. Er zijn geen sterk afgebakende kaders zoals bij de reguliere zorgorganisaties en dat maakt de zorg heel flexibel. Het zijn stuk voor stuk lieve mensen die met hart en ziel voor het vak gekozen hebben. Een hele andere ervaring dan de eerste. Ik raad Saskia Zorggroep iedereen aan die rust wil brengen in het zorgproces en als mantelzorger ondersteuning nodig heeft. Ik kan gelukkig nog terugkijken op een paar mooie maanden met mijn moeder voordat ze naar het verzorgingshuis ging. Dat proces hebben ze trouwens ook heel fijn ondersteund. Niets dan lof!

AH (Giesbeek) / 11 december 2021 

Mijn moeder heeft 4 maanden begeleiding van 2 dames van Saskia Zorggroep gehad voordat ze naar een verzorgingshuis voor ouderen met geheugen problemen ging. Na een moeizame minimale begeleiding via het WMO was Saskia Zorggroep een verademing. Als ik aan Saskia Zorggroep denk dan denk ik aan warmte, vriendelijkheid en snel handelen en aanpassen. Saskia zoekt de juiste begeleidende persoon die past bij de omgeving, karakter en wensen van de dementerende oudere.

Ook is er goede feedback en terugschakeling met familie/mantelzorgers via een whatsapp groep met informatie hoe de begeleiding die dag gegaan is. Ik heb dit als erg prettig ervaren.

De begeleiding was van alle markten thuis. Van gewoon gezelschap houden tot lekker eten koken, een tripje naar familie of vrienden organiseren, boodschappen doen, naar de dokter, gezellig uit winkelen nemen, bezoek ontvangen, wat licht huishoudelijke hulp, lekker in de frisse lucht wandelen of met mijn moeder veel lachen. Mijn moeder zag er elke dag goed verzorgd uit en ze voelde de 2 dames ook als vriendinnen. Zelfs nu mijn moeder in het verzorgingstehuis zit is er nog een band. Ik kan deze zorg iedereen aanbevelen!

RH (Giesbeek) / 15 december 2021 

Toen onze vader vrij plotseling overleed, bleek mijn moeders dementie verder gevorderd dan wij dachten. Zij hadden elkaar mooi in evenwicht gehouden al die jaren. Gelukkig konden wij snel schakelen met Saskia, die in korte tijd 2 hele leuke en geschikte dames aandroeg. Zij hebben met geduld en liefde onze moeder een paar uur per dag bijgestaan toen het hard nodig was. Onze moeder noemde het 'haar' vriendinnen, ze kon ze niet helemaal plaatsen, maar het voelde goed voor haar en voor ons. Na een klein half jaar vonden we een fijne plek in een verzorgingshuis vlakbij. Ook toen kwam Saskia met een goede verhuizerstip en bleef 1 van de dames nog enige weken wat uurtjes in de week langs komen om zo de overgang voor mijn moeder wat prettiger te maken. Uiteindelijk zit ze daar prima op haar plek en is de hulp via Saskia op een natuurlijke wijze afgebouwd. We zijn tevreden en dankbaar voor de wijze waarop onze moeder (en dus ook wij) is geholpen door Saskia en haar team,: snel, efficient, meedenkend en invoelend.

Monique (Oosterbeek) / 15 juli 2021 

Toen de stress rond de invulling van de verzorging voor mijn ouders op zijn hoogst was, stapte Saskia Zorggroep op korte termijn in om zo een einde aan de waterval aan dagelijkse reguliere thuiszorgmedewerkers te maken en wat rust voor mijn beide hoogbejaarde ouders (90+) te creëren. Eindelijk voor hen ook weer wat overzicht.

 

Toen het uiteindelijk dan toch tot een verhuizing kwam regelde Direct Result voor ons ook het inpakken en verkassen naar het tehuis.

En voor de verkoop van de woning heeft Jos op elegante en efficiënte wijze er voor gezorgd dat alle zinvolle overgebleven spullen een nieuwe bestemming kregen en alle "zut" (die zat er ook tussen natuurlijk) keurig gescheiden werd afgevoerd. Een krachtige eindschoonmaak en de hele zaak was toen zomaar weer "fris en fruitig" (en binnen een week verkocht!).

Ik was behalve door de efficiency vooral onder de indruk van de rust en prettige omgang die Saskia en Jos en de gedreven collega's wisten te brengen in deze stressvolle tijd.

En als klap op de vuurpijl: heel betaalbaar...... én eindelijk een compliment van mijn oude moeder voor de zorgvuldigheid.

F.S. (VELP) / 27 aug. 2020 

Wij hadden zorg van Saskia Zorggroep, dit ivm de palliatieve zorg voor mijn man; er werd 24 uurs zorg ingezet, daar waren we blij mee. Dat gaf meer rust in het gezin. De medewerkers waren zorgzaam en betrokken. Het fijne aan Saskia Zorggroep is dat ze flexibele en gediplomeerde medewerkers in dienst heeft.

Fam. Sweers  / 25 juni 2020

Mijn moeder zat in een slopend aftakelingsproces en mijn vader heeft zolang mogelijk de zorg voor haar op zich genomen. Op een gegeven moment ging dat niet langer en werd zij opgenomen in een verpleeghuis. Mijn vader kreeg enkele maanden later diagnose kanker. Mijn impuls was hem meteen in huis te halen. Maar op een gegeven moment kon ik zelf niet meer. Toen kwam Saskia gelukkig in ons leven. Saskia is een super warme en meelevende en invoelende vrouw. Zij voelde meteen heel vertrouwd. Daarnaast is ze ook super praktisch. Dat maakte dat er binnen zeer korte tijd een team voor ons klaar stond om te helpen. Eindelijk kon ik weer een beetje op adem komen en ook voor mijn vader kwam er steeds wat meer ontspanning en ondersteuning. Saskia is zo betrokken dat het gewoon gezellig is als ze langskomt en dat doet ze regelmatig. Heerlijk hoe zij iedere keer de hulpvraag weer weet in te vullen en bij te houden. Ook als ik last minute iets nodig hebt weet zij 9 van de 10 keer hulp te regelen. Een aantal keren is ze zelf komen helpen omdat er toen geen andere hulp mogelijk was, nou dat noem ik echt super betrokken! Saskia is een lot uit de loterij. Wij zijn super super super blij met haar en natuurlijk met het team wat voor ons klaar staat. Ik kan haar echt iedereen aanraden en heb geen enkel minpuntje bij haar. Sterker zij is een 10+

Hellen (Zevenaar) / 19 juni 2019 

De liefste wens van onze (oud)tante en vriendin (97) jaar was: thuis blijven wonen zo lang het kan. Toen Buurtzorg en onze mantelzorg niet meer toereikend bleken, hebben we gezocht naar (bijna) 24-uurszorg. We kwamen in contact met Saskia Zorggroep.  

De dames van Saskia hebben, samen met Buurtzorg en mantelzorg, onze tante geweldig verzorgd. Warm, lief, attent, deskundig en respectvol. Voor ons een geweldige hulp en steun. Daardoor heeft tante haar laatste levensjaar thuis, in een veilige, warme omgeving kunnen beleven. Respect en veel dank aan deze kanjers van Saskia!!

Janny (Oosterbeek) / 1 november 2018 

Wij benaderden Saskia in een periode waarin onze moeder nog zelfstandig aanleunde op Insula Dei. Ze ging in die periode geestelijk en fysiek steeds meer achteruit en kon daardoor ook veel dingen niet meer zelfstandig ondernemen. Haar grootste wens was om wel de dagelijkse sociale contacten te behouden. Bijvoorbeeld om samen te wandelen, rond te rijden, een kopje koffie te drinken etc. Vrij snel kwamen Saskia en Jos langs voor een kennismakingsgesprek, daar namen ze alle tijd voor. Saskia had door de telefoon al veel vragen gesteld en kon zo een tweetal gezelschapsdames al op papier aan ons voorstellen. Zij zijn toen eerst langs gekomen ter kennismaking en het klikte gelukkig meteen.

Het fijne was dat na jaren van mantelzorgen, de zorgen wat minder werden en we met deze twee dames erbij wat meer konden ontspannen, de druk om er altijd te zijn was minder. Het was ook fijn dat ze vrij flexibel in hun werktijden waren, daardoor konden we ze soms in de week zelf nog vragen of ze extra wilde komen.

 

Nu zit onze moeder op een verzorgingsafdeling van Insula Dei, maar we kijken met veel tevredenheid terug op onze tijd dat Saskia voor ons een hoop zorg overnam."

Caroline / 15 april 2018

Geef ons feedback
BeoordelenSlechtRedelijkGoedHeel goedGeweldigBeoordelen

Bedankt voor de inzending!

bottom of page