top of page
Maak kennis met Saskia

HOME > OVER ONS

Maak kennis met Saskia

Oprichtster en zorgcoördinator

Terwijl mijn vriendinnen in de supermarkt aan het werk zijn, help ik in het weekend 80-plussers bij mij in de buurt. Met open armen ontvangen ze me. Ik ben 15 en middelbare scholier. Het ‘zorgen voor’ zit gewoon in me. Voldoening voor mij, genieten voor hen: een gouden combi. Een beetje gezelligheid bieden, wat poetsen, klusjes doen, een boodschap of iets regelen. 

Mantelzorg bestaat dan nog niet,

de noodzaak en animo is er wèl.

Ik denk aan Adriaan. Een oude boer uit Wassenaar, 83 jaar jong. Alleen en eenzaam, een kluizenaar. Ik help de koeien op stal zetten, kook en regel dingen voor hem. En we kletsen over het leven. 

 

Met dementie krijg ik te maken als mijn jongste zoon geboren wordt. Ik woon op Aruba. Zijn vader heeft moeite met verantwoordelijkheid, steeds vaker problemen op zijn werk, weet soms de weg niet meer en opent een deur terwijl deze dicht moet. Het is een moeilijke tijd; vol onbegrip en lastig communiceren. Onze relatie strandt. Pas later ‘ontdekken’ we dat het om dementie gaat. Dementie op jonge leeftijd. Ik zag van dichtbij wat dat doet met een mens en zijn omgeving. 

Mantelzorg bestond toen ook nog niet  

Mijn ervaring leerde me hoe belangrijk ondersteuning en een flinke portie liefde is. Met wat hulp kan liefde overwinnen. Voor mij is dat een belangrijke beweegreden om juist nu díe hulp en ondersteuning te bieden, daar waar het zinvol is. Samen met onze zorgverleners zorg ik daar voor, in een tijd waar zorg en persoonlijke aandacht hard nodig is. 

Saskia3535.jpg
Zorgverleners
Behulpzaam, sociaal en betrouwbaar

Met zorg selecteren wij onze kanjers van zorgverleners. Zorgverleners die er zijn voor u!

Een goede sfeer in ons team is ons anker. Goede onderlinge communicatie, continuïteit van de zorg en een uitstekend contact met onze cliënten vloeit hieruit voort. De zorgverleners komen meestal uit de woonomgeving van de cliënt waardoor contacten soepel verlopen. In overleg geven zij optimaal invulling aan gezamenlijke activiteiten.

Belangrijke overeenkomsten van de mensen in het team bij Saskia Zorggroep: 

  • betrokken, betrouwbaar en behulpzaam;

  • sociaal en flexibel;

  • toegewijd;

  • gegarandeerd goed opgeleid;

  • met ruime ervaring in de zorg;

  • altijd de beschikking over VOG.

Samen met de zorgverleners organiseren wij zorg op maat, in nauw overleg met mantelzorgers en eigen zorgverleners van cliënten. Van 2 uur tot 24 uurs zorg. Vanaf januari 2021 speelt dementiezorg een belangrijke rol in de ondersteuning die wij leveren. Alle zorgverleners zijn dan opgeleid in de zorg voor mensen met dementie. 

Na een eerste gesprek worden 1 of 2 zorgverleners voorgesteld. En maakt u kennis met hen. Als het klikt stellen we een overeenkomst op. De zorg en ondersteuning wordt zoveel mogelijk gegeven door deze vaste zorgverlener. Zo kan er vanaf dag 1 een band worden opgebouwd. Lekker vertrouwd en persoonlijk. 

Zorgverleners
bottom of page