top of page

Maatwerk

Zorg is iets persoonlijks en verdient maatwerk. Saskia Zorggroep zorgt voor precies die hulp welke past bij de persoonlijke situatie en behoefte. Maatwerk dus!

 

In een persoonlijk intakegesprek – thuis bij de cliënt – brengen we in kaart welke professionele zorg en ondersteuning nodig is. Met aandacht luisteren wij naar alle specifieke behoeften en wensen. Eventueel overleggen we met de arts of de wijkverpleging voor een ​​compleet beeld van de situatie. 

 

Na het intakegesprek stellen wij een zorgverlener voor die bij u past. Klikt het na de eerste kennismaking, dan leggen we de gemaakte afspraken in een overeenkomst vast. Zo weten al onze zorgverleners van de hoed en de rand en maken we onze zorg-op-maat goed mogelijk. Zo kan er vanaf dag 1 een band worden opgebouwd.

Ouderen die in een woon-zorgcentrum of in een verpleeghuis wonen hebben behoefte aan extra hulp of zorg. De medewerkers van Saskia Zorggroep zijn bij uitstek geschikt om voor het persoonlijke welzijn van deze ouderen te zorgen. Zij geven persoonlijke aandacht en zorgen voor een (re)activerende omgang. Zodat gezondheid, vitaliteit en beweging weer voldoende aandacht krijgen. Ouderen en/of hun familieleden kunnen rekenen op precies die hulp en aandacht die nodig is - in aanvulling op de al aanwezige zorg en dienstverlening. 

 

Saskia Zorggroep kent geen wachttijden, levert zorg vanaf 2 uur aaneengesloten per keer tot 24 uur per dag. De zorg is vaak al binnen een paar dagen inzetbaar.

 

​Saskia adviseert u graag over de mogelijkheden rondom zorg thuis, zorg en begeleiding bij dementie of in een verpleeghuis of woon-zorgcentrum.

Mantelzorgondersteuning

Belangeloos zorgen voor een dierbare, dat is wat mantelzorgers doen. Een mooie taak welke mensen graag op zich nemen, maar ook eentje die nogal eens opbreekt. Mantelzorg is er vaak naast een baan, een gezin. Een combinatie die veel vraagt en soms tot overbelasting leidt. Ook mantelzorgers hebben tijd nodig voor zichzelf. 

 

Saskia Zorggroep biedt zorg en ondersteuning om mantelzorgers te ontlasten. Zo houden zij ‘mantelzorgen’ langer vol.

 

Bij zorg en ondersteuning denkt u bijvoorbeeld aan:

 • Samen boodschappen doen

 • Samen koken

 • Hulp bij huishoudelijke taken

 • Structuur en dagritme aanbrengen

 • Begeleiding bij een doktersbezoek

 • Persoonlijke verzorging

 • Een wandeling of activiteit doen

Mantelzorgondersteuning is incidenteel mogelijk of op een vast moment of vaste momenten. Het gaat hier om zorg en ondersteuning complementair aan de reguliere (thuis) zorg of mantelzorg. Betaalbare en kwalitatief hoogwaardige hulp daar waar thuiszorg en/of verpleging nog niet geïndiceerd is of ontoereikend is.

 

Is mantelzorgondersteuning precies dat wat u nodig hebt voor uw dierbare of wilt u meer weten over mantelzorgondersteuning, neem dan gerust contact op.

Aanvullende mantelzorg
Aanvullende mantelzorg
zorg en begeleiding bij dementie

Zorg en begeleiding 

bij dementie

Saskia Zorggroep is er voor iedereen met een vorm van dementie, of als er een vermoeden van deze ziekte bestaat. Voor mensen die zelfstandig wonen in hun eigen huis of in een woonzorgcentrum. We zijn er vooral als er door het geheugenverlies ook andere problemen zijn ontstaan. Ook de mantelzorger kan rekenen op onze ondersteuning.

 

De zorgverleners van Saskia Zorggroep zijn gespecialiseerd in het verzorgen en begeleiden van mensen met dementie en hun mantelzorgers. 

Zij leveren onder andere:

 • persoonsgerichte zorg en begeleiding voor orde in de dagelijkse gang van zaken thuis;

 • aandacht en ontlasting van de mantelzorger om overbelasting te voorkomen en een eventuele opname uit te stellen;

 • zorg en ondersteuning gericht op ADL-taken, zoals eten, drinken en mondzorg;

 • een passende dag invulling en brengen opnieuw structuur aan de dag;

 • bewegen en muziek als activiteit inzetten. 

 

Bent u op zoek naar hulp voor iemand met dementie of waarvan u dementie vermoedt? Neem contact op voor een persoonlijk gesprek.

Zorg en begeleiding bij dementie
Hulp in de huishouding

Hulp in de huishouding

Ouder worden betekent vaak dat het niet meer zo goed lukt om het huishouden georganiseerd te krijgen. De zorgverleners van Saskia Zorggroep ondersteunen u op professionele en betrokken wijze en helpen u graag.

 

Bij hulp in de huishouding denkt u bijvoorbeeld aan taken als deze:

 

·      De was doen

·      Strijken

·      Stof afnemen en stofzuigen

·      Poetsen en boenen

·      Ramen wassen

·      Dweilen

·      Bed verschonen

·      Boodschappen doen

Wij werken met een team van vaste krachten die onze cliënten zorg en hulp bieden en hebben vaste vervangers bij ziekte of vakantie. U weet dus altijd wie u kunt verwachten en op welk tijdstip. Dankzij het bijhouden van een logboek is iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de actuele stand van zaken. 

 

Wat mogen wij voor u of iemand in uw nabije omgeving doen?

Hulp in de huishouding
Nachtzorg

Nachtzorg

Lekker slapen is nodig voor voldoende energie de volgende dag. Als het niet lukt om 's nachts goed te slapen breekt ons dat op. Vooral als er niet direct zicht is op verbetering, het vaker voorkomt of langer duurt. In die gevallen is nachtzorg een goede oplossing zijn. Ook nachtzorg is maatwerk en stemmen wij af op de persoonlijke situatie.

 

Nachtzorg inzetten is tijdelijk of langdurig mogelijk; enkele nachten per week of elke nacht. In principe is een nachtdienst tussen 11 uur 's avonds  en 7 uur 's ochtends. Is eerder starten op de avond gewenst of later eindigen in de ochtend, dan overleggen we samen wat haalbaar en helpend is. Bij nachtzorg maken we onderscheid tussen een slaapdienst of een waakdienst.

Slaapdienst

Het gevoel dat er iemand aanwezig is als het nodig is. Zo’n situatie waarbij het geruststellend is voor u (of voor uw kinderen) dat u ’s nachts niet alleen bent. Bij een slaapdienst gaat de zorgverlener gewoon naar bed. Voor enkele zorgmomenten kunt u een beroep op haar doen. 

 

Veel zorg heeft u niet nodig, maar iemand in de buurt die ondersteuning of een helpende hand kan bieden is geruststellend. Het maakt het verschil maken tussen wakker liggen of rustig doorslapen. Een slaapdienst inschakelen is dan een passende oplossing zijn.

Waakdienst

Zijn er tijdens de nacht een aantal zorgmomenten nodig waarvoor een zorgverlener beschikbaar is? Bent u gedesoriënteerd, verward of ziek? Dan is een waakdienst geschikt. Nachtzorg, waarbij het nodig is dat er iemand bij u of uw dierbare waakt en voor hem of haar zorgt. Uw partner of kinderen kunnen slapen, zodat zij overdag de zorg op zich nemen.

Nachtzorg
bottom of page